TSI 1299 – Altyapı Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Standardı Semineri Yapıldı
Dr.Techn. Dott. Ing. Valentina Monaco’nun sunumuyla “TSI 1299 – Altyapı Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Standardı” konulu seminerimiz 28 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşti.
Makina mühendisliği
Bu mesleğin geniş bir uygulama ve uzmanlık alanı vardır Makina mühendisleri ,toplumun refah,güvenlik ve sağlık-yaşam-kalitesini artıran sistemleri TASARLAR geliştirirken de yaratıcılığını ,becerilerini(analiz,problem çözme..)ilerletir.Araştırmalar yaparak bilgi ve tecrübelerini artırır vede bunu uygulama alanına sokar, toplumla da paylaşır.
Gerek iş yerinde gerekse eğitimlerinde çok yönlü ve UYGULAMALI konularla bilgilenme imkanı bulur.Bunlardan bazılar;Mekanik sistemler,enerji dönüşüm,iklimlendirme,enerji kaynaklarını kullanma ve geliştirme,mekanik(araçlar) ve tasarımı,imalatı,dinamiği,otomasyon,,Termodinamik,malzeme,elektronik,bilgisayar,ar-ge,akışkanlar mekaniği,deney,ölçüm,analiz,ve iletişim teknikleri,proje yönetimi,iş güvenliği ve benzerleri.Çalışma hayatında da ;bilgi akıl ve deneyimlerlealgılama,tanımlama,modelleme,,analiz ve yorumlama konularında gelişmeler olur.
Çok yönlü eğitildiklerinden,çok geniş bir alanda istihdam edilirler.Makina mühendisleri ,üst düzey yönetici adaylarıdır.Modern hayat ancak mühendislerle yaratılır.Mühendislik insan odaklı bir meslektir.Üst yönetimler bu elemanların uzmanlığına saygı duymalı ve bunlardan teknik açıdam maksimum derecede yararlanmalı,başarılarının sürekliliğine imkan sağlamalıdır.
Mühendisler yaşam boyu öğrenmenin bilincindedir.. Meslek,i etik ve sorumluluk bilincine sahip olduklarından;
.Bilim ve teknolojik gelişmeleri devamlı izleyerek kendilerini yenilemenin mutluluğunu yaşarlar.
DEMÜHDER üyelerine üstün başarı dileklerimle